У петак 16. децембра од 18:00 часова у Свечаној сали Дома културе биће одржана промоција књиге „Хора и животни“ (Људи и животиње) аутора Вене Велинов из Босилеграда.
Реч је о истинитим историјама, о односима човека са својим мачкама, коњима, псима, овцама, кравама, свињама…

 

Збирка прича „Хора и животни“ у издању Издавачке куће „Свен“ из Ниша, састоји се из два дела – први део „Људи и животиње“ са укупно 14 прича и други део „Човекољубље и посебни људи“ са укупно 4 наслова.

Први део књиге описује различите животиње и људи, њихову повезаност, односи и негодовштине из реалног живота уз малу дозу уметничке слободе у опису истих, док други део описује односе између људи. Када прочитамо књигу, односно оба дела књиге, сами можемо закључити који односи и корелације имају хуманији, приснији и искренији карактер, да су то корелације између животиња и људи или између самих људи. Више о самој књизи можете прочитати из рецензије књиге рецензента Симеона Костова овде.

Аутор књиге, Вене Велинов,  познати је новинар бугарске националне мањине у Србији. Рођен је 1944. године у селу Доња Лисина, Босилеград. Основну школу завршио је у родном селу, нижу гимназију у селу Горна Лисина, средњу школу у Лесковцу, а први степен на Економском факултету у Нишу. Потом је студирао на Институту за новинарство у Београду и стекао диплому за ову професију. Више о аутору можете прочитати овде.

На припрему књиге радили су Петар Рангелов из Издавачке куће „Ново братство“ и Горан Миланов из Установе Центар културе „Босилеград“, који су дали свој допринос да књига изгледа овако како јесте.

Ова својеврсна збирка прича угледала светлост дана захваљујући несебичној подршци Националног савета бугарске националне мањине у Србији, који је финансијски подржао припрему, штампу и издавање књиге, док промоцију књиге организује Установа Центар културе „Босилеград.
Дођите 16. децембра у Свечаној сали Дома културе, да заједно чујемо ове интересантне приче из свакодневног живота Босилеграђана.
Позивница за промоцију овде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *