У организацији Центра културе у фоајеу установе отворена је изложба слика под називом „Приче у сликама“, чији су аутори млада уметница Сандра Стоименова, студенткиња ликовних уметности на Југозападном универзитету „Неофит Рилски“ у Благоевграду и њене колеге – Весела Брзачка, Лали Тодорова, Николај Зонев, Камелија Станчева, Даниела Арсова. Посетиоци су имали прилику да виде дивне слике у различитим техникама – акварел, уље на платну, акрил и друго.

Талентирана уметница Сандра Стоименова оваквом уметношћу бави се још као ученица основне школе, тренутно специјализирала скулптуру на ЈЗУ у Благоевграду. Учествовала је на бројним групним и самосталним изложбама у Босилеграду, Благоевграду, Софији и др.

Отварајући изложбу, директор Центра културе Воислав Божилов је истакао, да организацијом ове изложбе, установа има за циљ да талентованим уметницима нашег града, као и другим колегама, пружи могућност да се изразе и афирмишу.

Присутне и ауторе поздравио је и Љубиша Пенев, професор ликовне уметности у основној школи ,који је такође дипломирао на Југозападном универзитету у Благоевграду, као и аутор Сандра Стоименова, која се захвалила Центру културе за организацију догађаја.

Извор: Ново Братство, број 38, 2 февруари 2018 г.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *