Установа Центар културе „Босилеград“ у садејству са Општином Босилеград ради одржавања културног живота у условима епидемије „КОВИД-19“ у скалду са препорукама и мерама Владе Републике Србије организује дана 12.12.2020. год.(субота) две биоскопске пројекције.

Улаз је безплатан, а средства за пројекције и оптопљење је обезбедила општина Босилеград.

Дана 12.12.2020. год.(субота) од 13 часова је заказана пројекција дечијег филма „Невероватна прича о џиновској крушки“, а од 15 часова пројекција филма за одрасле „Грех“.

Ношење заштитних маски обавезно! Установа ће спровести остале противоепидемијске мере и препоруке.

СИНОПСИСИ ФИЛМОВА:

Живот мирно пролази док Мићу и Себастијан не пронађу поруку у боци у градској луци. Поруку је послао градоначелник који се јавља с Тајанственог острва где је дошао до великог открића. Филм је снимљен према истоименој дечијој сликовници.

 

 

 

 

 

Ова биографска драма бави се животом и делом чувеног ренесансног вајара, сликара и архитекте Микеланђела Буонаротија (1475-1564). У фокусу је један кризни период, када се две моћне племићке породице – Дела Ровере и Медичи боре да придобију његову лојалност. Уметник који је осликао Сикстинску капелу постаје жртва тог сукоба.

„Грех“ је снимљен у руско-италијанској копродукцији, на италијанском језику. Главну улогу игра Алберто Тестони, који и физички личи на Микеланђела.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *